Koppel je elektrische auto via een laadkabel aan de laadpaal. Houd vervolgens je laadpas of -druppel tegen de scanner op de laadpaal, of scan de QR-code op de paal en vul je creditcardgegevens in op de webpagina.
Start je de laadsessie door het scannen van de QR-code? Dan ontvang je een e-mail met de bevestiging dat de laadsessie is gestart.
Houd je laadpas of -tag voor de scanner van de laadpaal. Haal vervolgens de laadkabel uit de laadpaal en je elektrische auto en je bent klaar om weg te rijden.
Heb je de laadsessie gestart door het scannen van de QR-code? Dan beëindig je hem eenvoudig op de webpagina waar je de sessie bent gestart of in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen.
Je kunt betalen met een laadpas, laaddruppel of creditcard. Wil je online afrekenen? Scan dan de QR-code op de laadpaal.
Nee, je kunt op dit moment niet met iDeal betalen. Dit wordt in de toekomst wel mogelijk.
Wanneer de laadsessie succesvol gestart is, hoor je een ‘blieb’ en springt het lampje aan de zijkant van de laadpaal op blauw.
Wanneer er een rood lampje brandt, is er sprake van een storing. Meld de storing in de app of bel onze helpdesk op 085 4014 133. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar.
Neem in dat geval contact op met onze helpdesk. Deze kun je 24/7 bereiken op 085 4014 133.
Dit verschilt per elektrische auto. Sommige auto’s zijn gekoppeld aan een app waarin je de laadstatus kunt checken.
Heeft jouw elektrische auto geen app? Dan kun je de laadstatus controleren door op het dashboard van je auto te kijken.
Dit verschilt per laadpaal. Wanneer je de QR-code op de laadpaal scant, zie je het tarief per kWh (exclusief btw). Revolt rekent geen starttarief.
Laad je met een laadpas of -tag van een andere provider? Dan is het mogelijk dat deze provider een starttarief of opslagkosten rekent.
Het tarief van de laadpaal is gebaseerd op het energietarief van de grondeigenaar. Omdat het energietarief overal verschillend is, betaal je bij elke laadpaal een ander tarief.
Het duurt gemiddeld tussen de 2 en 4 uur om je auto voor 80% op te laden. De precieze laadtijd hangt af van de capaciteit van je accu, het vermogen van de laadpaal en de laadsnelheid van je elektrische auto.
Je kunt je elektrische auto op onze laadpalen aansluiten met een type 2-laadkabel. Deze kabel wordt standaard bij de meeste elektrische auto’s geleverd.
De laadsessie wordt automatisch hervat zodra de stroomstoring is opgelost. Daarnaast kun je op elk moment de stekker verwijderen. De laadtransactie wordt dan verrekend.
Je vindt een overzicht van de laadsessies in de online omgeving van je laadpas provider.
Heb je de laadsessie gestart door het scannen van de QR-code? Dan ontvang je na het beëindigen van de laadsessie per mail een transactieoverzicht.
Je kunt met elke Nederlandse laadpas aan onze laadpalen laden.